Wat doen wij?

Hoog Kwaliteit Stucwerk

Wij weten hoe fijn het is om een nette en gladde afwerking van wanden en plafonds te hebben. Oneffenheden zijn al snel zichtbaar en u kijkt er toch elke dag tegenaan. Bij ons staat kwaliteit voorop, wij vinden dit erg belangrijk. Bij ons bent u verzekerd van professioneel en kwalitatief stucwerk. Onze werkwijze is traditioneel, vakkundig en snel. Wij werken met materialen van hoge kwaliteit. Wanneer er sprake is van ongelijke vlakken zorgen wij voor een nette afwerking van het stucwerk. Op die manier kunnen deze oppervlakten weer jaren mee. 

Niet alleen de muren van een ruimte kunnen door ons worden gestuct, ook het plafond kunnen wij netjes voor u afwerken. Voor een mooie uitstraling van een ruimte is het niet alleen belangrijk dat de muren er netjes uitzien, het plafond is vrijwel net zo belangrijk. Het plafond is een belangrijk onderdeel van het huis en bepalend voor de sfeer. 


Badkamers

Kan de badkamer in uw woning wel een upgrade gebruiken? Wij kunnen u helpen met het stucen van de muren en het plafond zodat het er weer fris uitziet. In geen enkele ruimte in huis is hygiëne zo belangrijk als in de badkamer. Voor het stucwerk van de badkamer zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan het worden gestuct met Beton Cire of Stoopen & Meeûs. In het verleden werd in de badkamer vaak gekozen voor betegeling van de wanden. Tegenwoordig is het populair om alle muren te stucen. Dit heeft een rustgevende uitstraling en is origineel en hygiënisch. Zo heeft u bijvoorbeeld geen last meer van schimmel tussen de tegeltjes. Daarnaast kan met stucwerk een uniek patroon worden gecreëerd. De badkamer wordt zo een van de mooiste ruimtes in het huis. Wij letten erop dat het stucmortel is bestand tegen vocht en verzorgen wij een geheel nieuwe look in uw badkamer.

Keukens

Wilt u graag blijven wonen in uw huidige woning maar bent u niet meer tevreden met de keuken? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Of u de keuken nu gaat verbouwen of een geheel nieuwe keuken wilt plaatsen, mooi stucwerk maakt het geheel af. Daarnaast is de kans groot dat er leidingen moeten worden verlegd of muurtjes worden doorbroken. Dit vraagt om nieuw en netjes afgewerkt stucwerk. Wij zorgen ervoor dat alles netjes gestuct is zodat uw keuken weer jaren mee kan. Wij raden u aan om eerst de keukenmuren te stucen en daarna pas de keuken te plaatsen. Zo voorkomt u dat vrijkomend vocht de keukenkastjes intrekt en weet u zeker dat de muren recht zijn. 

Wat is Beton Cire?

Beton Cire is stucwerk op basis van micro cement. Beton Cire bestaat naast cement uit zeer fijn gemalen kiezelstenen en zand, resin (speciale kunsthars) en kleurstof. Beton Cire betekent letterlijk gewreven beton. Dit betonlook tonende stucwerk is een moderne variant op beton en ontstaan in Frankrijk. Beton Cire wordt veel toegepast in keukens, toiletten en badkamers maar is uiteraard ook toepasbaar in andere ruimtes zoals de woon- of slaapkamer. Het is dé trend van dit moment. Beschikbaar in meer dan 60 kleuren.

Wat is Stoopen & Meeûs?

Stoopen & Meeûs beschikt over twee soorten stuc in het assortiment: Stuc Granito en Stuc Deco. Beide zijn hoogwaardige, decoratieve minerale producten voor vloer en wand. Stuc kan op elke stevige, droge ondergrond aangebracht worden, zoals beton, chape, maar ook op bestaande tegels. Wanden, tafels en keukenbladen, etc. kunnen eveneens met Stuc afgewerkt worden. Het feit dat u de Stuc rechtstreeks op tegels kan toepassen, maakt dat er veel tijd, stof en kosten bespaard kunnen worden. Stuc Granito en Deco wordt aangebracht in laagdiktes van minder dan 1 mm. Enorm geschikt voor in de badkamer, keuken of toilet.


Wat is Leemstuc?

Leemstuc heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Vocht in een ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Leem is niet brandbaar en daardoor brand vertragend. Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter dit regulerende effect zal zijn. Daarom is het regulerend effect het grootst als er een basis leem laag en een finish leem laag word toegepast. Leem heeft als bestand delen klei en zand. Klei heeft van nature een schimmelafstotende werking en is anti-statisch. Ook ideaal voor buiten. 

Wat is Spachtelputz?

De meest voorkomende sierpleister is spachtelputz. Deze spachtelputz is een kunsthars gebonden wandafwerking en geeft met zijn graniet korrel een korrelige structuur. Voor dat de spachtelputz word aangebracht op de wanden is het van groot belang dat de muren eerst glad gemaakt worden (egaliseren). De structuur (extra fijn of grof) kan variëren van 1 mm tot aan 2,5 mm korreldikte. Uiteraard kunt u zelf bepalen of u een fijne of grove structuur wilt hebben op uw wanden of plafonds. Spachtelputz is dan ook voor vele de perfecte afwerking voor wand en plafond.

Spachtelputz kan meteen in de gewenste kleur worden aangebracht op uw wanden en plafonds van uw woning. En hoeft niet na het aanbrengen nog eens geschilderd te worden. U bespaart dus niet alleen geld maar ook nog eens een hoop tijd. Kan u door een een of andere reden niet zuinig met uw muren omgaan omdat u kinderen of huisdieren heeft dan kan spachtelputz zeker wel tegen een stootje. Beschadigingen zullen niet te zien zijn omdat de kleur die toegepast word door en door ingetrokken is. (Achteraf is spachtelputz altijd nog te verven) Mocht u na enige tijd de kleur van de spachtelputz op uw wanden of plafonds zat zijn. Maakt u zich dan geen zorgen.